Задържаха и прессекретаря на Навални Кира Ярмиш

Заедно с нея е задържан и сътрудника на Фонда за борба с корупцията Георгий Албуров

Алексей Навални
Алексей Навални Източник: Twitter

Ярмиш разказва в своя профил в Twitter, че милиционерите са опитали да влязат в дома й около 19.30 ч. московско време, но тя не им е позволила това. Нейният адвокат незабавно е пристигнал и милиционерите са му обяснили, че на Кира Ярмиш й се съставят два протокола - един за неподчинение на милицията, тъй като тя е отказала да отвори външната врата на дома си, и втори, за нарушаване на правилата за провеждане на публични мероприятия. 


Силовиците са посетили и координатора на московския щаб на Навални Олег Степанов. Но той в момента отсъства от дома си, там сe намира неговата приятелка Елизавета Нестерова. Полицията е препречила входа към дома му и е изключила електричеството. 

По-рано днес милиционерите на Путин са задържали юриста на Фонда за борба с корупцията Любов Собол, която е обвинена в призиви за участие в несанкциониран митинг. В продължение на четири часа Собол е лишена от възможност да се срещне с адвоката си Владимир Воронин. Арестуван е и друг юрист на Фонда за борба с корупцията - Владлен Лос, който има белоруско гражданство. Разпоредено му е да напусне Русия до 25 януари и е получил забрана да посещава страната до 27 ноември 2023 г. Сред задържаните е и координаторът на щаба на Навални в Краснодар Анастасия Панченко. 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени