Задържан е нападателят, който уби трима при стрелба в училище в САЩ

Той е използвал полуавтоматичен пистолет и е произвел между 15 и 20 изстрела

Стрелба в САЩ
Стрелба в САЩ Източник: Twitter
Трима ученици са убити при стрелба в гимназия в американския щат Мичиган. Има 8 ранени, като единият от тях е учител. Жертвите са момче на 16, и момичета на 14 и 17 години. Стрелецът - 15-годишен ученик от гимназията в Оксфорд - градче на около 65 км от Детройт, е задържан. Мотивите му се изясняват. Използвал е полуавтоматичен пистолет и е произвел между 15 и 20 изстрела.
 
Полицай, част от охраната на учебното заведение, е помогнал за залавянето на тийнейджъра. Според местни медии сред учениците е имало слухове, че се готви подобна атака и част от тях са решили да пропуснат занятия вчера.
 
До края на седмицата гимназията ще остане затворена, с ученици и родители ще работят психолози. Заподозреният е непълнолетен, но може да бъде съден като възрастен, ако прокурорът вземе такова решиние.
 
"Около 12:51 ч. на телефон 911 бяха получени над 100 сигнала за стрелба в гимназията Оксфорд. Последва бърза реакция на служителите на реда и за около 5 минути заподозреният беше задържан. Не е създавал никакви проблеми. Предал е оръжието - става дума за полуавтоматичен пистолет. С него е стреляно няколко пъти", заяви Майкъл Маккейб, заместник-шериф на окръг Оукланд, цитиран от БНТ.

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени