Загинал и над 40 ранени при руска атака в Кривой рог

Местните власти съобщават за ракетно попадение в административната сграда на полицията

Разрушения вследствие на руски терористичен удар
Разрушения вследствие на руски терористичен удар Източник: Telegram

Един човек е загинал и над 40 са били ранени при руска атака в украинския град Кривой рог в Днепропетровска област. Местните власти съобщават за ракетно попадение в административната сграда на полицията в Кривой рог. 

 

 

Загинал е полицейски служител. Трима души от спасителен екип са били извадени изпод развалините и са в тежко състояние, според украинския министър на вътрешните работи Ихор Клименко. Възникнал е пожар на площ около 200 квадратни метра. Нанесени са щети на жилищни сгради наоколо от ударната вълна.

 


Вследствие на ракетни удари в Запорожка област има един загинал и един ранен. 14 дрона са били свалени от украинската отбрана в Одеска област, а руските сили са обезвредили дрон в северната част на Крим. 

 

Ранени вследствие на руския терористичен удар
Ранени вследствие на руския терористичен удар Източник: Telegram

Украинските войски продължават настъплението си край Бахмут и в западната част на Запорожка област, отбелязва вашингтонският Институт за изследване на войната. Същевременно не стихва руската офанзива по оста Купянск - Кременная в Харковска и Луганска област, както и в околностите на Бахмут и по границата между Донецка и Запорожка област.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени