Зам.-командирът на рашисткия батальон "Осетинска буря" получи билет за небесния концерт на Кобзон

По данни на Генералния щаб на украинските въоръжени сили от началото на пълномащабната война руските окупатори са загубили най-малко 219 820 души

Айвенго Техов
Айвенго Техов Източник: УНИАН

Във войната в Украйна е ликвидиран заместник-командирът на батальона "Осетинска буря" Айвенго Техов. Според проруските канали в Telegram, цитирани от УНИАН, той и подразделението му са били обкръжени в село Пятихатки в Запорожското направление.

 

"Никой от бойците не отстъпи, решиха да стоят до последния човек. В резултат на това практически целият батальон загина", твърдят руските военни блогери. В същото време те недоумяват защо батальонът не е бил подкрепен от артилерия и авиация.

 

По данни на Генералния щаб на украинските въоръжени сили от началото на пълномащабната война руските окупатори са загубили най-малко 219 820 души.

 

По-рано беше съобщено, че е ликвидиран генерал-майор Сергей Горячев, началник на щаба на 35-а руска армия, който се сражаваше в Донбас.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени