Заместник-председателят на Европарламента Ева Кайли е сред задържаните по разследване за корупция

В петък беше съобщено, че сред отведените за разпит са и бившият евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите  Пиер-Антонио Панцери, както и негов бивш асистент

Ева Кайли
Ева Кайли Източник: Twitter

Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Каили е сред задържаните в Брюксел предполагаеми участници в международна схема за корупция и пране на пари. Каили е евродепутат от Гърция от Прогресивния алианс на социалистите и демократите. ЕП има 14 заместник-председатели.

 

В петък беше съобщено, че сред отведените за разпит са и бившият евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите  Пиер-Антонио Панцери, както и негов бивш асистент, сега сътрудник на Прогресивния алианс и съпруг на Ева Каили. 

 

Отведен за разпит е и генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини. Запечатан е офисът на една от асистентките на белгийската евродепутатка от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Мария Арена, както и на асистентите на колегата ѝ Марк Тарабела.

 

При претърсването на над десет адреса са открити 600 000 евро в брой, иззети са компютри и мобилни устройства. Разследването е свързано с подозрения, че Катар е подкупил участници в престъпната група, за да прокарват интереси в полза на Доха.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени