Западните доставки на оръжие за Украйна изостават, заяви германският министър на отбраната

Според германския министър ходът на конфликта е трудно предвидим

Германският военен министър Борис Писториус
Германският военен министър Борис Писториус Източник: Globallookpress

Западните доставки на оръжие за Украйна изостават от целите на подкрепящите страни, тъй като оръжейната индустрия не може да произвежда достатъчно бързо, заяви германският министър на отбраната борис Писториус пред телевизия Цет Де Еф.

 

"Доставяме това, което можем. Това се отнася и за почти всички други съюзници и партньори", заяви Писториус, като припомни, че Германия е вторият доставчик на оръжие за Украйна след САЩ.

 

"В момента имаме проблем: добре известно е, че отбранителната индустрия не може да осигури доставки в определени области толкова бързо, колкото е необходимо", заяви той. В същото време министърът отбеляза, че това се отнася както за боеприпасите, така и за системите за противовъздушна отбрана. "Въпреки това отбранителната индустрия увеличава капацитета си навсякъде, където може", увери Писториус.

 

"Това е въпрос на темпо, не можеш да влияеш на темпото до безкрайност", посочи той и добави, че е необходимо време, за да се отвори завод и да се създадат необходимите запаси от боеприпаси и взривни вещества, за да може след това да се произвежда бързо и незабавно.

 

Писториус отбелязва, че Германия не е съюзник на Украйна и следователно не е част от съюз. В същото време той заяви, че Русия продължава да произвежда, въпреки санкциите, "макар и не най-модерния материал".

 

Според германския министър ходът на конфликта е трудно предвидим. "Ето защо е важно и необходимо да се заложи преди всичко на устойчивостта на доставките, въпреки всички възможни проблеми", заключи Писториус. Общият размер на помощта за Украйна от Германия - хуманитарна, финансова и военна - надхвърля 25 млрд. евро.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени