Защитниците на Киев успешно сдържат руските нашественици, които се опитват да пробият отбраната на столицата

ВВС на ВСУ за последното денонощие са унищожили 4 руски самолета, 1 хеликоптер, 2 дрона и 2 крилати ракети

Украински боец
Украински боец Източник: Telegram

Украинските войски, които защитават столицата Киев са влезли в тежки боеве с руските агресори. Руските нашественици се опитват да пробият отбраната от северозапад и изток. Това съобщи преди минути ГЩ на Въоръжените сили на Украйна. 

 

Продължават отбранителните боеве в района на населените места Топольское, Каменка, Сухая Каменка. Групировката на украинските защитници ефективно възпира придвижването на противника но направленията, които овдят до населените пунктове Гуляйполе и Запорожье, отбелязват от ГЩ на ВСУ. 


 

На Авдеевското направление украинските войски отблъскват щтурмовите действия на нашествениците в района на населения пункт Верхнеторуцкое. 

 

На Волынското и Северското направления продължава провеждането на отбранителна операция  и изпълнение на други задачи. Обстановката е под контрол. 

 

В южната част усилията на Силите за отбрана се съсредоточават за организацията на отбранителни мероприятия в района на градовете Кривой рог, Запорожие и Николаев, както и към удържане на участъци от морското крайбрежие, охрана и отбрана на обекти от критическата инфраструктура. 

 

На Донецкото и Луганското направление са отблъснати 5 атаки на руските окупатори, унищожени са 2 танка, БМП и един товарен автомобил. Противникът е претърпял загуби в жива сила, количеството на които се уточнява. 

 

ВВС на ВСУ за последното денонощие са унищожили 4 руски самолета, 1 хеликоптер, 2 дрона и 2 крилати ракети.  

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени