"Зелените" с почти изравнена подкрепа с блока на Меркел 6 месеца преди изборите

Християндемократите на Меркел и Християнсоциалният съюз на Зьодер спечелиха изборите през 2017 г. с почти 33% подкрепа

Ангела Меркел
Ангела Меркел

Водеща фигура от дясноцентристкия блок на канцлера Ангела Меркел предупреди, че има "промяна в настроението" в Германия, след като социологически проучвания разкриха, че избирателите губят вярата си в партията на дългогодишния лидер на страната 6 месеца преди федералните избори, информира Асошиейтед прес. Публикуваното днес социологическо проучване от вестник "Билд ам зонтаг" показва, че Зелените дишат във врата на консерваторите. Християндемократическият съюз и Християнсоциалният съюз са подкрепяни от 25 на сто, а Зелените - от 23%. Социалдемократите са трети със 17%, според сондажа, в който са участвали 1447 респонденти.

 

Зелените са само с 2 процента след десния блок на Меркел
Зелените са само с 2 процента след десния блок на Меркел

"Ситуацията е много сериозна", предупреди премиерът на Бавария Маркус Зьодер, който е евентуален наследник на Меркел през септември. Християндемократите на Меркел и Християнсоциалният съюз на Зьодер спечелиха изборите през 2017 г. с почти 33% подкрепа. Консервативният блок е засегнат от скандал с депутати, които са се облагодетелствали от споразумения за придобиване на маски. Отделно германците недоволстват от мудната имунизационна кампания.

"Зелените" се опитват да извадят от релсите ръководения от Русия газопровод "Северен поток 2", защото не се интересуват от германските интереси и изпълняват само заповедите на Съединените щати, каза преди седмица Макс Оте, икономист и член на партията на канцлера Меркел. Зелените твърдят, че газопроводът има "климатични и енергийни последици", като същевременно нарушава интересите на Украйна.

 

"Cъюз в cвoбoднo пaдaнe", пyблиĸyвa коментар с това зaглaвиe Fосuѕ Оnlіnе. XДC пpeтъpпя иcтopичecĸи пopaжeния нa двa мecтни избopa пo-paнo тoзи мeceц, ĸoитo дoĸaзaxa paзoчapoвaниeтo нa гepмaнцитe oт бaвнoтo paзпpocтpaнeниe нa вaĸcинитe cpeщy СОVІD-19 и yдължeнитe мepĸи зa блoĸиpaнe нa бизнeca и oбщecтвoтo, ĸaĸтo и cĸaндaлa oĸoлo дocтaвĸaтa нa мacĸи зa лицe.

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени