Зеленски: 60 души са загинали при бомбардирoвката на училище в село Билохоривка

G-7 заяви пълната си поддръжка и солидарност с мъжествената защита от Украйна на нейния суверинитет и териториална цялост

G-7
G-7 Източник: Depositphotos

60 души, укриващи се в училище в украинското село Билохоривка, са загинали при руската бомбардировка по сградата, съобщи днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от световните агенции.

Само вчера в село Билохоривка (в района на Луганск) при руска бомбардировка бяха убити 60 цивилни, посочи Зеленски по време на видеоконференция с лидерите от G-7.

 

G-7 заяви пълната си поддръжка и солидарност с мъжествената защита от Украйна на нейния суверинитет и териториална цялост. "Путин не трябва да спечели тази война", заявиха лидерите на страните от групата на седемте най-големи икономики в света.

 

Междувременно Международният комитет на Червения кръст съобщи днес, че над 170 цивилни лица, евакуирани от района на Мариупол, включително от металургичния комбинат "Азовстал", са пристигнали днес в Запорожие. 

Над 170 цивилни от "Азовстал" и от други райони на Мариупол, днес пристигнаха в Запорожие, се казва в съобщението.

 

В текста е посочено, че това е третата операция по безопасната евакуация, извършена координирано с Международния комитет на Червения кръст.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени