Зеленски гневно: Русия умишлено цели гладна смърт на няколко континента, няма място в Г-20

Защо шепа хора някъде в Кремъл ще решават дали ще има храна на трапезите на хората в Египет или Бангладеш, пита украинският президент

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

 Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква силна международна реакция на спирането на участието на Русия в зърненото споразумение. 

 

"Необходима силна международна реакция - както на ниво ООН, така и на други нива. По-специално на ниво Г-20. Как може Русия да бъде част от Г-20, ако умишлено цели гладна смърт на няколко континента? Това са глупости. Русия няма място в "двадесетте", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение. 

 

 

Според него Русия прави всичко, за да гарантира, че милиони африканци, милиони жители на Близкия изток и Южна Азия ще бъдат изправени пред изкуствен глад или най-малкото тежка ценова криза.

 

"Но защо шепа хора някъде в Кремъл могат да решават дали ще има храна на трапезите на хората в Египет или Бангладеш? Какво е това? Светът има силата да защити хората от това", категоричен е Зеленски, цитиран от Украинская правда. И определи решението на Русия за излизане от зърненото споразумение като "предвидимо". 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени