Зеленски иронично към Тръмп: Каня ви в Киев! Елате и спрете войната за 24 часа, както заявявате

Идеята на Тръмп за бърз край на войната в Украйна предизвиква безпокойство у Зеленски

Володимир Зеленски и Доналд Тръмп
Володимир Зеленски и Доналд Тръмп Източник: Колаж Zonanews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски иронично коментира изявлението на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, че "ще сложи край на войната в Украйна за 24 часа". В интервю за Channel 4 News украинският държавен глава покани Тръмп да дойде в Киев.

 

"Доналд Тръмп, каня ви в Украйна, в Киев. Така че, ако можете да спрете войната за 24 часа, мисля, че това ще е достатъчна причина да дойдете", каза Зеленски, цитиран от УНИАН.

 

Идеята на Тръмп за бърз край на войната в Украйна предизвиква безпокойство у Зеленски. "Тоест, той казва, че ще взема решения сам - дори не говоря за привличане на Русия - без двете страни, т.е. без нас. Това предполага, че ако неговата идея, която никой не е чувал, не работи за нас, за нашия народ, тогава той ще направи всичко, за да я реализира. И това малко ме притеснява", каза Зеленски.

 

Той каза още, че не се притеснява от това американските политици да му казват едно, а да правят друго зад гърба му.

 

"Не се притеснявам, с цялото ми уважение към тях, конгресмени или сенатори. Срещал съм се с тях. Когато седях с тях, независимо дали разговаряхме на четири очи или на съвместни срещи, преобладаващото мнозинство, 99%, те бяха на моя страна. Вярвам на резултатите. Нямаше да можем да оцелеем без подкрепата и помощта на САЩ. Това е факт. И затова най-вече им вярвам и разчитам на тях днес", подчерта президентът на Украйна.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени