Зеленски изпрати Залужни посланик във Великобритания

Зеленски каза във вечерното си обръщение, че Залужни му е подсказал, че желае да се развива на дипломатическото поприще

Володимир Зеленски и ген. Валерий Залужни
Володимир Зеленски и ген. Валерий Залужни Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски прие кандидатурата на Валерий Залужни за поста посланик на Украйна в Обединеното кралство,  съобщи украинското Министерството на външните работи. Ведомството изпрати съответно искане до британската страна.


"В четвъртък, 7 март 2024 г., президентът на Украйна съгласува кандидатурата на Валерий Залужни за поста извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Министерството на външните работи на Украйна изпрати съответно искане до британската страна за агремент", се казва в съобщението на украинското МВнР.

 

Зеленски каза във вечерното си обръщение, че Залужни му е подсказал, че желае да се развива на дипломатическото поприще.

"Днес съгласувах кандидатурата на посланика на нашата държава в Обединеното кралство. Генерал Валерий Залужни ми подсказа, че желае такава посока за себе си – дипломатическо поприще. Министерството на външните работи на Украйна изпрати съответно искане за агремента. Нашето сътрудничество с Великобритания трябва само да се усилва".

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени