Зеленски към контактната група "Рамщайн": Вие сте силни хора от могъщи държави - вземете такива решения, които да лишат руското зло от всякаква власт

САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо", каза министърът на отбраната Лойд Остин

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

В речта си по видеовръзка към контактната група за отбрана на Украйна във воената база "Рамщайн" президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че Русия се стреми да унищожи нациите. Той заяви, че времето е малко и "трябва да ускорим темпото".

 

"Русия концентрира последните си сили, за да убеди всички, че омразата може да бъде по-силна от света", заяви Зеленски и добави, че конфликтът е за това "в какъв свят ще живеем" и че "Кремъл трябва да загуби".

"Вие сте силни хора от могъщи държави", заяви той. "Насърчавам ви да вземете такива решения, които могат да лишат руското зло от всякаква власт."

 

"Ваша власт е да гарантирате артилерия и самолети, които ще смажат терора. Във вашата власт е да постигнете победа".

 

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отговори на обръщението с видеовръзка на Володимир Зеленски, като каза: "Благодаря ви, г-н президент. Надявам се, че знаете, че ще продължим да отстояваме принципа, че границите не могат да бъдат прекроявани със сила. И ние ще продължим да отстояваме един отворен свят на правила, права и отговорности. Още веднъж ви благодаря, че сте тук днес".

 

САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо", тъй като Киев и светът са изправени пред "решаващ" момент, заяви Лойд Остин.

 

"Това е решаващ момент за Украйна в едно решаващо десетилетие за света, така че не се заблуждавайте, ние ще подкрепяме самоотбраната на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", каза Остин във встъпителните си бележки на срещата на Контактната група по отбраната на Украйна в Германия .

 

"Сега знаем, че Русия остава склонна към агресия и завоевания. И руските сили увеличиха своите ужасяващи атаки, убивайки много невинни украинци. Видяхме отново жестокостта на военния избор на Русия само преди няколко дни в град Днепър", доъплин той и заяви, че "време да се копае по-дълбоко", докато Русия се прегрупира.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени