Зеленски: Контраатакуваме в Херсон и около Харков

Нашите защитници проявяват изключителна смелост и продължават да са "стопани" на положението на фронта, въпреки че руската армия има значително предимство по отношение на оборудването и числеността, отчете Зеленски

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските военни сили са постигнали известни успехи край град Херсон и напредват в някои части на Харковска област. По време на изявленията си Зеленски разгледа текущата военна ситуация и очерта някои от успехите на Украйна.

 

"По Херсонското направление имаме определени успехи, както и придвижване в Харковска област. Въоръжените сили на Украйна сдържат натиска на окупаторите в Запорожка област. Ключовото направление е Гуляйполе и Орехово", обясни украинският президент. 

 

Нашите защитници проявяват изключителна смелост и продължават да са "стопани" на положението на фронта, въпреки че руската армия има значително предимство по отношение на оборудването и числеността, отчете Зеленски.

 


"Разбира се, всички в Украйна искат всички наши територии, всички наши хора да бъдат освободени днес, възможно най-скоро. Нашата цел е пълното възстановяване на териториалната цялост на нашата държава. Но трябва да действаме внимателно и да ценим живота", предупреди Зеленски.

 

Той коментира, че ударите на руската армия по химическите заводи в Северодонецк изглеждат като напълно безумен ход. Президентът определи настоящата ситуация в Донбас като много трудна. Според него в епицентъра на конфронтацията са Северодонецк, Лисичанск и Курахово.

 

"Като се има предвид наличието на голям завод за производство на химикали в Северодонецк, ударите на руската армия, включително и "сляпата" въздушна бомбардировка, са просто безумни. Но на 97-ия ден от тази война вече не е изненадващо, че за руските военни, командири и войници всяка лудост е напълно приемлива", казва Зеленски.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени