Зеленски: Мишените на терористите са две - обекти на енергетиката и хората

Това заяви украинският президент във видеообръщение

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в свое видеообърщение.

 

Ето какво каза той:
Украинци! Украинки!
Утрото е тежко. Имаме си работа с терористи. Десетки ракети, ирански "Шахиди" (дронове, бел. ред.). Енергийни обекти по цялата страна. В Кивска и Хмелницка области, Лвов и Днипро, Виница, Франковщина, Запорожие, Сумска област, Харковска, Житомирска, Кировградска, в южната част на страната. 

Целят паника и хаос, искат да унищожат нашата енергийна система. Безнадждни са. 

Втората им мишена са хората. Специално са избрали такова време, такива цели, за да нанесат максимална вреда. Но. Ние сме украинци. Помагаме си един на друг. Вярваме в себе си. Възстановяваме всичко разрушено. Може да има известни прекъсвания на електричеството, но никога няма да има сривове в нашата увереност - евереността ни в нашата победа. 

Защо нанесоха точно такива удари? Врагът иска ние да се изплашим, хората да избягат. Но ние може да бягаме само напред и демонстрираме това на бойното поле. Така ще бъде и занапред. 

Сега работят спасителните екипи. Работи нашата ПВО. Вече 38 цели са свалени. Днес останете, моля ви, в укритията. Благодарение на помощта на нашите военни всичко ще бъде нормално. Спазвайте винаги правилата за безопасност. И винаги помнете, че Украйна я е имало преди да се появи този враг, Украйна ще я има и след него. 
Слава на Украйна!

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени