Зеленски нарече примитивни идеите на Тръмп за предаване на територии на Руската федерация, за да се сложи край на войната

В същото време украинският президент говори с уважение за Тръмп като лидер, с когото се стреми да изгради конструктивно партньорство, отбелязва Politico

Володимир Зеленски и Доналд Тръмп
Володимир Зеленски и Доналд Тръмп Източник: Колаж Zonanews

Украинският президент Володимир Зеленски в интервю за  Politico  разкритикува идеите, изразени от кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за предаването на украинските територии на Русия в замяна на прекратяване на войната, наричайки ги "примитивни".

 

Държавният глава на Украйна отбеляза, че е готов да изслуша предложенията на Тръмп за прекратяване на войната, но според него "ако те се състоят в това, че просто се отказваме от териториите си, то те са много примитивни".

 

"Трябват ми много силни аргументи. Нямам нужда от фантастична идея. Имам нужда от истинска идея, защото животът на хората е заложен на карта", добави Зеленски.

 

В същото време украинският президент говори с уважение за Тръмп като лидер, с когото се стреми да изгради конструктивно партньорство, отбелязва Politico.

 

"Предадохме посланията и контекста чрез правилните хора. Казахме, че бихме искали Доналд Тръмп да дойде в Украйна, да види всичко със собствените си очи и да си направи собствени изводи. Във всеки случай съм готов да се срещна с него и да обсъдим този въпрос", каза Зеленски.

 

Украинският президент каза още, че Тръмп е изразил интерес да приеме поканата, но не е определил дата.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени