Зеленски нарече примитивни идеите на Тръмп за предаване на територии на Руската федерация, за да се сложи край на войната

В същото време украинският президент говори с уважение за Тръмп като лидер, с когото се стреми да изгради конструктивно партньорство, отбелязва Politico

Володимир Зеленски и Доналд Тръмп
Володимир Зеленски и Доналд Тръмп Източник: Колаж Zonanews

Украинският президент Володимир Зеленски в интервю за  Politico  разкритикува идеите, изразени от кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за предаването на украинските територии на Русия в замяна на прекратяване на войната, наричайки ги "примитивни".

 

Държавният глава на Украйна отбеляза, че е готов да изслуша предложенията на Тръмп за прекратяване на войната, но според него "ако те се състоят в това, че просто се отказваме от териториите си, то те са много примитивни".

 

"Трябват ми много силни аргументи. Нямам нужда от фантастична идея. Имам нужда от истинска идея, защото животът на хората е заложен на карта", добави Зеленски.

 

В същото време украинският президент говори с уважение за Тръмп като лидер, с когото се стреми да изгради конструктивно партньорство, отбелязва Politico.

 

"Предадохме посланията и контекста чрез правилните хора. Казахме, че бихме искали Доналд Тръмп да дойде в Украйна, да види всичко със собствените си очи и да си направи собствени изводи. Във всеки случай съм готов да се срещна с него и да обсъдим този въпрос", каза Зеленски.

 

Украинският президент каза още, че Тръмп е изразил интерес да приеме поканата, но не е определил дата.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени