Зеленски: Най-после западното оръжие заработи мощно на фронта (ВИДЕО)

Той обърна внимание, че окупаторите спират достъпа до социалните мрежи, месинджъри и You Tube във всички окупирани територии, за да блокират всяка възможност на хората да знаят истината за случващото се

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот видео кадър

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разказа, че тежките оръжия, които Украйна получи от своите западни партньори, най-после са заработили мощно на фронта. 

 

"Най-накрая се почувства, че много мощно заработи западната артилерия - това оръжие, което получихме от  партньори ни. Нашите защитници нанасят осезаеми удари по логистиката на окупаторите. И това съществено снижава настъпателния потенциал на руската армия (...) Украинските сили се придвижват по няколко тактически направления, в това число на юг - в Херсонска и Запорожка области", заяви той в традиционното си видеообръщение, цитиран от "Украинская правда".

 

Зеленски обърна внимание, че окупаторите спират достъпа до социалните мрежи, месинджъри и You Tube във всички окупирани територии:
"РФ блокира всяка възможност на хората да знаят истината за случващото се и за нашия потенциал, който ние увеличаваме постепенно". 

 

Президентт призова украинците да общуват с хората от южните области - Херсон, Геническ, Бердянск, Мелитопол и други градове и села:
"Разпространявайте там истината. Използвайте всяка възможност, за да кажете на хората в окупираните райони, че ние не сме ги забравили и се борим за тях". 

 

 

Още от "Светът"

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени