Володимир Зеленски не изключи покана за Путин на следващата среща на мира

Украинският президент заяви това в интервю за агенция Блумбърг

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски не изключи в интервю за "Блумбърг", публикувано вечерта на 3 юли, руският президент Владимир Путин да бъде поканен на следващата световна среща на върха, организирана от Украйна.


Според Зеленски обаче, ако Русия и Украйна успеят да намерят начин да седнат на масата за преговори, той не очаква Путин да участва в тях "в близко бъдеще", тъй като смята руския президент за "твърде уплашен, за да дойде".


Според Зеленски, за да може войната да "завърши справедливо за Украйна и за целия свят", САЩ и Китай трябва "да загърбят различията си" и да действат заедно като посредници.


По-рано президентът бе заявил, че след няколко месеца ще има нова мирна среща на върха след тази на 15-16 юни.

Още от "Светът"

Байдън: Само Бог може да ме откаже от участие в изборите

Някои проучвания показват, че преднината на Тръмп пред Байдън се увеличава, а демократите се притесняват, че опасенията за напредналата възраст президента може да се окажат решаващи на изборите

Прочетете повече прочетете повече

The Moscow Times: Кремъл подкрепя Тръмп. Руските власти се зарадваха на провала на Байдън в дебата

Това казаха пред изданието трима настоящи служители, работещи в правителството и в президентската администрация, трима служители на руското МВнР, както и бивши служители и двама големи предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени