Зеленски определи срещата си с Пелоси като важен сигнал за подкрепата на САЩ в труден момент

С Пелоси са били обсъдени доставки, свързани с отбраната на Украйна, финансова подкрепа и санкции срещу Русия

Нанси Пелоси и Володимир Зеленски
Нанси Пелоси и Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски определи срещата си с председателката на Камарата на представителите на САЩ Нани Пелоси като важен сигнал за подкрепата на Вашингтон в труден момент.

 

В излъчено по телевизията обръщение Зеленски заяви, че на срещата с Пелоси са били обсъдени доставки, свързани с отбраната на Украйна, финансова подкрепа и санкции срещу Русия.

 

В събота Пелоси и няколко американски конгресмени се срещнаха със Зеленски и негови водещи помощници в продължение на три часа. Те изразиха подкрепата на САЩ за Украйна, в момент, когато Пелоси работи за прокарването на голям пакет с помощи за Украйна през Конгреса.

 

Зеленски отбеляза, че украинците "са благодарни на всички партньори, които изпращат такива важни и силни сигнали за подкрепа, като посещават нашата столица в толкова труден момент".

 

Украинският президент добави, че от началото на конфликта в Украйна на 24 февруари над 350 000 души са били евакуирани от зоните на бойни действия благодарение на договорените с Москва хуманитарни коридори.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени