Зеленски: Основната ни задача е деокупацията на нашите територии, връщането на земите и хората ни от руски плен (ВИДЕО)

Той благодари на западните партньори, които вчера се събраха в Германия и които по думите му помагат на страната му да се защитава

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че се сформират нови военни подразделения на фона на очакваната контраофанзива на Киев срещу руските войски в окупираните райони на Украйна.

 

"Активно подготвяме нови бригади и части, които ще се проявят на фронта", каза той в ежедневното си видеообръщение, цитирано от Интерфакс-Украйна.

 

По думите му фокусът в срещите му с Генералния щаб в момента е насочен изцяло върху осигуряването на всички средства за деокупацията на Украйна.

 

 

"Всички в Украйна трябва да разберат, че основната задача на държавата е деокупацията на нашите територии, връщането на земите и хората ни от руски плен", каза той. Държавните ресурси ще отиват преди всичко за това, заяви Зеленски. "Фронтът е приоритет номер едно", подчерта украинският президент.

 

Той благодари на западните партньори, които вчера се събраха в Германия и които по думите му помагат на страната му да се защитава. "Благодаря на тези партньори, чиято решимост отговаря напълно на актуалната обстановка и нужди на бойното поле", каза Зеленски.

 

Вчера западните съюзници се събраха в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия, за да обсъдят по-нататъшната помощ за Киев.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени