Зеленски остро разкритикува предложението на Кисинджър Украйна да направи териториални отстъпки на Русия (ВИДЕО)

Зеленски изрази крайното си възмущение, че в света изобщо се чуват предложения да бъдат отчитани интересите на държавата-агресор, каквато Русия се явява

Военнопрестъпникът Владимир Путин и военнопрестъпникът Хенри Кисинджър
Военнопрестъпникът Владимир Путин и военнопрестъпникът Хенри Кисинджър Източник: Atlanticcouncil.org

Президентът на Украйна Володимир Зеленски остро разкритикува предложенията на няколко западни политици Киев да отстъпи на Москва част от своите територии.  В традиционното си вечерно видеообръщение държавният глава на сражаващата се с руската агресия страна отговори на предложението на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър изказано по-рано днес на форума в Давос. Кисинджър буквално каза следното: "Украйна да направи териториални отстъпки на Русия, за да има мир в Европа".

 

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Youtube

Зеленски изрази крайното си възмущение, че в света изобщо се чуват предложения да бъдат отчитани интересите на държавата-агресор, каквато Русия се явява. 

 

"Въпреки хилядите руски ракети, ударили Украйна. Въпреки десетките хиляди убити украинци. Въпреки Буча и Мариупол. Въпреки разрушените градове. И въпреки построените от руската държава "филтрационни лагери", в които убиват, измъчват, насилват и унижават на конвейер. Русия извърши всичко това в Европа. И въпреки това в Давос от дълбокото минало се появява г-н Кисинджър е заявява, че било нужно Украйна да даде част от своята територия на Русия. За да не се било случило откъсването на Русия от Европа. Остава усещането, че за господен Кисинджър навън не е 2022 г., а 1938 г. И той си мисли, че говори не с аудиторията на Давос, а в тогавашния Мюнхен", заяви възмутено Зеленски. 

 

Той припомни, че през 1938 г. семейството на 15-годишния тогава Кисинджър се е спасило от нацистка Германия. 

 

"Той всичко е разбирал по това време и от него никой не е чул, че трябва да се адаптират към нацистите, вместо да се спасят или да се борят с тях", добавя Зеленски. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени