Зеленски подписа указ за създаването на 20 военни администрации в Луганска област

По-рано украинският президент подписа аналогичен указ за създаването на 15 военни администрации в населени места в Херсонска област

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Зеленски подписа указ за създаването на 20 военни администрации в населени места в Луганска област, които не са под контрола на Киев, става ясно от документ, публикуван на сайта на украинския президен, предаде БТА.

 

От публикацията в президентския сайт се разбира също така, че селски военни администрации следва да бъдат създадени в населени места като Станица Луганска, Широкий, Марковка, Новопсков и др.

 

Украинският президент също така нарежда на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна и на областните власти да вземат всички необходими мерки за създаването на тези администрации.

 

По-рано Зеленски подписа аналогичен указ за създаването на 15 военни администрации в населени места в Херсонска област, чиято територия от март е под контрола на руските сили.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени