Зеленски похвали украинския ВПК по повод годишнината от сразяването на руския флагман "Москва" (ВИДЕО)

Можем да произвеждаме всичко - снаряди, ракети, дронове, изтъкна украинският президент

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

Президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали работата на украинската отбранителна индустрия по повод годишнината от потъването на руския ракетен крайцер "Москва", флагман на Черноморския флот на Русия, за който Киев твърди, че е бил потопен с ракета украинско производство. Той заяви това в профила си във Фейсбук.  

 

Зеленски заяви, че ракетите "Нептун" са показали професионализма на украинския военнопромишлен комплекс и че в бъдеще този ден ще се отбелязва като ден на оръжейната и отбранителната промишленост в Украйна.

 

Говорейки във видеопослание, украинският президент заяви, че не е възможно да се направят достояние на широката общественост всички постижения на украинския оръжеен сектор преди и по време на войната.

 

"Но цялата ни държава, цялото общество има основание да бъде благодарно на професионалистите, защитаващи нашия военнопромишлен комплекс", каза Зеленски.

 

Днес Украйна е в състояние да произвежда всичко - от снаряди до ракети, от артилерийски боеприпаси до дронове, добави украинският президент.

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени