Зеленски: Помощта за Украйна е послание, че няма да има втори Афганистан

Снощи долната камара на американския парламент одобри законопроект за военна помощ на обща стойност $95 млрд., в която влиза и помощта за Киев

Зеленски и Байдън
Зеленски и Байдън Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

 Американската помощ за Украйна ще изпрати послание, че няма да има "втори Афганистан", заяви в интервю за предаването "Среща с пресата" ("Meet the Press") на американския телевизионен канал Ен Би Си украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

 

Необходимо е процесът на отпускане на тази помощ да достигне крайната си точка, като след Камарата на представителите в Конгреса на САЩ бъде одобрена и от Сената, допълни държавният глава на Украйна.

 

Снощи долната камара на американския парламент одобри законопроект за военна помощ на обща стойност $95 млрд., в която влиза и помощта за Киев. Сега тя трябва да бъде одобрена и от Сената, за да може президентът Джо Байдън да подпише закона и той да влезе в сила, посочва Ройтерс.

 

Зеленски добави, че одобрението на помощта ще изпрати силно послание и на Кремъл, че САЩ стоят зад Украйна и така Киев има шанс за победа. Запитан за перспективата от мощно руско настъпление, украинският президент, заяви, че страната му се подготвя за това.

 

Той подчерта, че въоръжените сили на Украйна се нуждаят от оръжия с дълъг обсег и системи за противовъздушна отбрана, за да не продължават да губят хора на фронтовата линия.

 

"Искаме нашите войскови части да са напълно оборудвани", посочи още Зеленски.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени