Зеленски посети освободения от украинските сили град Изюм (ВИДЕО)

Гледката е доста потресаваща, но не е потресаваща за мен, защото започнахме да виждаме същите картини като в Буча, заяви украинският президент

Зеленски при издигането на украинското знаме в Изюм
Зеленски при издигането на украинското знаме в Изюм Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски посети днес наскоро освободения град Изюм, поздрави украинските войници и им благодари за усилията за отвоюване на района от руските сили, съобщи Укринформ. 

 

Знамето на Украйна беше издигнато пред изгорената сграда на общината в опустошения от войната Изюм. Градът беше напуснат от руските сили миналата седмица, след като украинската армия извърши контранастъпление, при което отвоюва значителни територии в Харковска област.

 

 

"Гледката е доста потресаваща, но не е потресаваща за мен, защото започнахме да виждаме същите картини като в Буча, в първите освободени от окупацията територии . . . същите разрушени сгради, убити хора", каза Зеленски при посещението си в Изюм.

 

В разрушения до голяма степен град се виждаха жилищни сгради, почернели от огън и надупчени от артилерийски снаряди. Цялата вътрешна част на една сграда беше пропаднала, имаше зееща дупка и купища развалини. 

 

В редовното си обръщение снощи Зеленски каза, че украинските сили вече са освободили около 8000 квадратни километра в североизточната Харковска област.  

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени