Зеленски потвърди, че около 100 цивилни са евакуирани от "Азовстал" в Мариупол

По-рано днес ООН потвърди, че е в ход операция по евакуацията на цивилни от стоманодобивния комплекс "Азовстал"

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Пресслужба на Президента на Украйна

Около сто цивилни са евакуирани от "Азовстал" в Мариупол, обяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, предадоха световните агенции. Той каза, че евакуираните досега цивилни са се насочили към територия, контролирана от Украйна. "Утре те ще бъдат посрещнати в Запорожие", написа в Туитър президентът. "Благодарности на нашия екип! Сега те, заедно с ООН работят по евакуацията на други цивилни от завода", допълни той.

 

По-рано днес ООН потвърди, че е в ход операция по евакуацията на цивилни от стоманодобивния комплекс "Азовстал" в Мариупол в Украйна. Операцията протича в координация с "Червения кръст", предадоха световните агенции.

 

"ООН потвърждава, че е в ход евакуационна операция в координация с "Червения кръст" и със страните в конфликта", заяви говорителят на Бюрото по координиране на хуманитарните въпроси към организацията Йен Лерке. Той поясни, че конвоят за евакуацията на цивилни е потеглил на 29 април, преминал е 230 километра  и достигнал е "Азовстал" вчера сутринта. 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени