Зеленски пред Европейския парламент: Никой няма да ни сломи, ние сме силни

Украинският президент критикува руската страна заради нанесените ракетни удари срещу втория по големина град Харков

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Офіс Президента України
Украинският президент направи видеообръщение към Европейския парламент в Брюксел. Заседанието е посветено на руското нахлуване в Украйна.
 
"Никой няма да ни сломи, ние сме силни, вчера 16 деца бяха убити, Путин ще продължава да твърди, че това е някаква специална военна операция, украинците са силно мотивирани, борим се за живота си. Докажете, че наистина сте европейци, слава на Украйна", заяви украинският президент Зеленски.
 
Зеленски критикува руската страна заради нанесените ракетни удари срещу втория по големина град Харков. Град с 20 университета, с млади хора, коментира Зеленски.
 
"Путин започна брутална инвазия в Украйна, непровокирана война, основана на ужасни лъжи, нападението е не само срещу Украйна, това е геополитически тероризъм. Ние подкрепяме Украйна, поздравявам украинците за спокойствието, обещахме, че последствията за Русия ще са тежки", допълни Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.
 
Заседанието на Европейския парламент продължава. Можете да го следите на следния адрес - https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/2.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени