Зеленски пред литовския парламент: Има стотици случаи на изнасилени непълнолетни момичета от руски военни, на малки деца (ВИДЕО)

Украинският президент разказа за зверствата на руските окупатори

Володимир Зеленски във видеообръщение пред литовския парламент
Володимир Зеленски във видеообръщение пред литовския парламент Източник: Twitter

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  разказа  във видеообръщение пред парламента на Литва за зверствата на руската окупационна армия в Украйна. Зеленски съобщи, че в освободените населени места се описват и разследват военните престъпления на окупаторите. 

 

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

"Почти всеки ден откриваме нови масови гробове. Събират с епоказания. Хиляди и хиляди жертви. Стотици случаи на жестоки изтезания. Непрекъснато се откриват трупове на наши хора в канализационни шахти и подземия. Вързани, осакатени тела. Има села, които са останали почти без жители", добави той. 

 

По предварителни оценки, стотици деца са останали сираци. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 

"Вече са фиксирани стотици случаи на изнасилвания, в това число на непълнолетни момичета, на съвсем малки деца. Даже и бебе! Просто е ужасно да говорим за това! Но това се е случило! Установен е даже този, който го е извършил - този руски "войн" Бичков от Псков. Денатчик или спецназовец, който е изпратил на другарите си това видео. Видео на това, което той прави с бебето. Ето, това е "спецоперацията", която беше планирана в Москва. Ето, това е битката за "руския свят". Ето, с това ще бъде свързвана вече руската армия, руските десантчици", разказа възмутено Зеленски. 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени