Зеленски: Путин иска да потопи Украйна в кръвта на руските войници

Той добави, че за да получи преимущество на фронта на Путин му е необходима многомилионна армия

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Мобилизацията показва, че Русия има проблеми с офицерите и военните кадри, добавя той в интервю за в. "Билд" Владимир Путин смята да потопи Украйна в кръвта на руските войници. Това заявява украинският президент Володимир Зеленски в интервю за в. "Билд"

 

Решението за провеждане на частична мобилизация демонстрира проблемите на Русия с офицерите и военните кадри като цяло. Руските войски понасят загуби и бягат от бойното поле. 


"Имам всяка информация, която ми е нужна. В тази реч (на Путин, бел. ред.) нямаше нищо ново за мен", отбелязва украинският президент. 

 

"Ние знаем, че те мобилизираха кадети, момчета, които не могат да воюват. Тези курсанти загинаха. Те даже не успяха да завършат своето образование. Всички тези хора не богат да се бият. Те идват тук и загиват", заяви Зеленски. 

 

Той добави, че за да получи преимущество на фронта на Путин му е необходима многомилионна армия. "Той (Путин, бел. ред.) иска да потопи Украйна в кръв, но също и в кръвта на своите войници", подчертава Зеленски. 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени