Зеленски: Путин може да се похвали с поредно "постижение" - уби още една бременна жена

Светът може и трябва да спре този терор, заяви украинският президент

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Youtube

В своето редовно вечерно видеообърщение украинският президент Володимир Зеленски коментира вчерашната атака на Русия срещу Украйна, вкл. столицата Киев. Той отбеляза, че са обстреляни 25 украински селища. 

 

"През целия вчерашен ден продължава разчистването на развалините там, където руските терористи удариха. В Киев те убиха младо семейство, след като удариха дома им с ирански Shahed. Млад мъж и бременно момиче в шестия месец. Владимир Путин може да се похвали с поредното си "постижение" - уби още една бременна жена", добави Зеленски. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 

Бременната жена, убита от руските терористи се е казвала Виктория и е работила като сомелиер в един от киевските магазини за вино на Good Wine, съобщиха на фейсбук страницата си от компанията. 

 

 

Володимир Зеленски отбеляза, че Русия атакува Украйна и през тази вечер, но украинската ПО работи успешно и сваля вражеските въздушни цели. "Светът може и трябва да спре този терор. Когато говорим за нуждите на Украйна от противовъздушна и противоракутна отбрана, ние говорим за реални животи, които терористите отнемат", подчерта Зеленски. 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени