Зеленски: Русия е "Титаник", който на 24 февруари се сблъска със своя айсберг (ВИДЕО)

Русия е държава-терорист, подчерта отново той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Президентът на Украйна сравни Русия с "Титаник", който се е сблъскал със своя айсберг и вече не може да остане над водата. Това заяви той във видеообръщение. 

 

"За всяки обстрел на окупаторите ще има отговор. Ще отговорим за Орехов, за Чаплино, за Шепетовка, за Миргород, за Харков, за Мариупол и градовете на Донбас, за всички останали, по които стрелят руските военни - ще има отговор. Русия е подготвила за нашата страна, за Европа и света много проблеми, кризи и катастрофи. Но най-голямата катастрофа ще претърпи тя самата, самата държава-терорист. Този "Титаник" се сблъска със своя айсберг на 24 февруари и колкото и да се опитват да останат над водата - няма да им се получи", подчертава Зеленски, цитиран от Укринформ. 

 

Според него е ясно, че врагът няма да достигне своите цели, но е нужно време и усилия, за да се провалят сметките на руснаците и те да загубят. 

Той добави, че Украйна заедно с другите държави и занапред ще продължи да притиска терористите по всички фронтове - и на предната линия, и на политическия фронт, и в икономическите въпроси, и в информационната сфера. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени