Зеленски: Русия иска от нас да признаем окупацията на Крим и да отстъпим Донбас - това са невъзможни условия за преговори (ВИДЕО)

Агресорът РФ прикрива чрез "стремеж към преговори" желанието си да окупира цяла Украйна, добавя той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Youtube

Украйна няма как да приеме преговори с Русия, след като страната-агресор ни предлага окупационни условия. Кремъл иска украинската държава да признае окупирания Крим като "част от Русия", както и да се откаже от окупирания Донбас. Москва няма желание за реален разговор и чрез заявен "стремеж към диалог" се опитва да прикрие завоевателните си планове. Това заявява президентът на Украйна Володимир Зеленски пред италианското издание Corriere della Sera.

 

"Ние виждаме съобщенията от нашето разузнаване, от САЩ, Великобритания, Турция и т.н. Едно е онова, което се говори публично, а друго е, когато знаеш реалната ситуация. Първо, те (Русия, бел. ред.) не са заинтересовани от диалог, тъй като чрез него не могат да получат от диалога желания резултат. Второ - резултатът, който те желаят е окупация". 

 

Украинският президент отбелязва, че преговори с Русия няма да има. Руснаците поставят такива цели, които изключват диалог. "Те искат Мариупол, искат пълен контрол над Азовско море. Поради това предложиха такъв формат на диалог, който ние не можем да приемем. В това е целият замисъл", подчертава Зеленски. 

 

Украинският президент заявява, че Русия в бъдещето ще поиска преговори при условия, които Украйна постави. Но за да се случи това е нужно държавата-окупатор да разбере своята неспособност да превзема украински територии.

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени