Зеленски: Русия няма толкова ракети, колкото нашите хора имат желание да живеят (СНИМКИ, ВИДЕО)

Всичко, което е разрушено ще го възстановим

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

В края на посещението си в Одеска и Николаевска области президентът на Украйна заяви, че украинската държава ще възстанови разрушеното от руските окупатори и ще окаже помощ на хората, загубили близките си. 

 

"Изслушах доклади за разрушенията в двете области, вследствие на руските удари. Загубите са значителни. Разрушени са много жилищни домове, нарушена е гражданската логистика, има за решавне много социални въпроси. Разпоредих да се оказва по-системна помощ на хората, които са загубили своите близки. А всичко, което е разрушено ще го възстановим. Русия няма толкова ракети, колкото е желанието на нашите хора да живеят", каза Зеленски. 

 

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинският президент сподели, че е обсъдил сигурността на украинските пристанища и възможността за експорт на земеделска продукция. "Нашата позиция е ясна и неизменна: в момента, в който се постигне безопасност с помощта на международно посредничество, Украйна ще направи всичко възможно , за да противодейства на продоволствената криза по света, която възникна като следствие от войната на Русия (срещу Украйна, бел. ред.) - и в Азия, и в Африка, и в мнозинството европейски държави", заяви той. 

 

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени