Зеленски: Русия планира продължителна кампания с дронове, за да изтощи Украйна

Той отбеляза и ролята на въздушните командвания "Център", "Юг" и "Изток" за успешната отбрана на украинското въздушно пространство

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Instagram

 Русия планира продължителна кампания от удари с ирански дронове, за да изтощи Украйна, каза украинският президент Володимир Зеленски, в своето видеообръщение на 2 януари. Той отбеляза, че от новата година са изминали два дни, а украинската ПВО е свалила над 80 вражески дрона.

 

"Имаме информация, че Русия планира продължителна атака с дронове Шахед. Тя вероятно разчита на изтощението. Да изтощи нашите хора, нашата противовъздушна отбрана, нашата енергетика", каза той.

 

По думите му Украйна трябва да "действа и да направи всичко, така че тази цел на терористите да се провали, както всичките им останали", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

 

Той отбеляза и ролята на въздушните командвания "Център", "Юг" и "Изток" за успешната отбрана на украинското въздушно пространство."И особено войниците от 96-а Киевска, 208-ма Херсонска и 138-ма Днепърска зенитно-ракетна бригада от Никополски зенитно-ракетен полк на Военновъздушните сили, както и войниците от 39-ти зенитно-ракетен полк от Сухопътните войски. Благодаря, разбира се, на нашите пилоти, на пилотите на нашите изтребители и на бойците от мобилни огневи групи. Сега е моментът, когато всички, които участват в защитата на небето, трябва да бъдат особено внимателни", каза Зеленски.

 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени