Зеленски: Руският ракетен удар срещу културния център в Лозова е абсолютно зло

Президентът заяви, че при нападението са ранени седем души, включително 11-годишно дете

Руският ракетен удар на Дома на културата в град Лозова
Руският ракетен удар на Дома на културата в град Лозова Източник: Скрийншот/Telegram

Украинският президент Володимир Зеленски осъди ракетния удар срещу културен център в град Лозова, Харковска област, като определи атаката като "абсолютно зло, абсолютна глупост".

 

Зеленски публикува в канала си в Telegram драматично видео на момента, в който ракетите удрят новоремонтирания Дом на културата в Лозова, като заяви, че зад атаката стоят руски сили.

 

 

Президентът заяви, че при нападението са ранени седем души, включително 11-годишно дете. Той добави, че в резултат на това, че в Лозово е имало много хора, които са били изложени на опасност от нападение "Окупаторите са определили културата, образованието и човечеството като свои врагове".

 

"Какво се върти в главите на хората, които избират такива цели?", възмутено пита украинският президент.

 

Говорителят на одеската област Сергей Братчук заяви, че руснаците твърдят, че е унищожен военен арсенал. "Ракетата порази цивилната инфраструктура, а именно Дом на културата, което не представлява заплаха или опасност. Съответно, за да оправдаят своята мизерна грешка, руснаците пуснаха нов фалшификат", добави Братчук. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени