Зеленски: Ще има повече наши действия срещу руската терористичната държава

Участниците в заседанието на щаба са поставили и въпроса за снабдяването на украинската армия със снаряд

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски анонсира в редовното си вечерно видеообръщение "големи" новини за ситуацията на фронта, унищожаването на щаба и логистиката на руските окупатори, съобщава УНИАН.

 

Държавният глава е бил информиран за това по време на заседанието на щаба на Върховния главнокомандващ, каза Зеленски във вечерно видеообръщение.

 

"Обсъдихме няколко основни въпроса. Първият е конкретната ситуация на фронта, нашите настъпателни действия, отбранителните операции. Важни доклади за (ситуацията, бел. ред.) на изток, в южна посока. Също така за унищожаването на логистиката и щабовете на окупаторите", подчерта той.

 

Участниците в заседанието на щаба са поставили и въпроса за снабдяването на украинската армия със снаряди. Зеленски отбеляза, че Украйна работи върху това всеки ден, включително в областта на доставките от партньори и търсенето на нови възможности в света.

 

"Ние ясно знаем как да осигурим доставките и постепенно увеличаваме обема на нашето украинско производство. Това е един от основните приоритети", каза държавният глава.

 

Според президента щабът е изслушал и доклад от разузнаването за ситуацията в руския военно-промишлен комплекс. Президентът е подчертал, че сега Украйна ясно вижда кои области на натиск върху Русия трябва да бъдат засилени, така че терористичните възможности да не растат.

 

"Санкциите не са достатъчни. Ще има още. Ще има и повече наши, украински действия срещу терористичната държава. Докато продължава агресията на Русия, Русия трябва да усеща загуби", подчерта Зеленски.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени