Зеленски: Тежките боеве за Соледар, Бахмут и Кременная продължават

Той изрази своята благодарност към бойците от отряд "Кракен” за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар и бойците от Международния легион на Главно управление наразузнаването към Министерството на отбраната (ГУРМО) и отряд "Шаман”, които смело защитава Бахмут

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

Силите за отбрана на изток твърдо изпълняват поставените им задачи, защитавайки Донецка област от руските нашественици, каза президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение към украинците в края на 324-ия ден от войната.

 

"Продължава тежката битка за Донецка област. Продължава битката за Бахмут и Соледар, за Кременная, за други градове и села в източната част на нашата страна. Въпреки че врагът е съсредоточил най-големите си сили в това направление, нашите войници - Въоръжените Силите на Украйна, всички сили за отбрана и сигурност - защитават държавата. Благодаря на всеки войник, сержант и офицер от бригади и други армейски части, които смело и твърдо изпълняват задачите си", каза президентът.

 

Той изрази своята благодарност към бойците от отряд "Кракен” за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар и бойците от Международния легион на Главно управление наразузнаването към Министерството на отбраната (ГУРМО) и отряд "Шаман”, които смело защитава Бахмут.

 

 

"Триста двадесет и четири дни на пълномащабна война и как всичко се промени за Русия (...) Те вече се карат помежду си кой да си припише някакъв тактически напредък. Това е ясен сигнал за провал за врага. И това е още един стимул за всички нас, да оказваме по-силен натиск върху нашествениците и да нанасяме тежки загуби на врага. Благодаря на всички, които осигуряват това! И на предната линия, и на всички други наши фронтове", подчерта Зеленски.

 

Той също така отбеляза, че иска да спомене служителите на Службата за външно разузнаване на Украйна. "Тези, които обикновено работят напълно незабележимо и за които се говори малко. Но те наистина носят много значими решения на партньори за Украйна, за нашите защитници", обясни държавният глава. Той също така изрази благодарност на целия персонал на Службата за сигурност на Украйна, чиито резултати в борбата, по-специално срещу колаборационистите и диверсантите, вижда обществото.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени