Зеленски: Трябва да сложим край на руския терор! Важно е да се укрепи отбраната на Харковска област

По-рано днес стана ясно, че в резултат на днешния руски удар, насочен срещу Харков, са загинали шестима души, а 11 са ранени

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Youtube
Украинският държавен глава Володимир Зеленски подчерта значението на укрепването на способностите за противовъздушна отбрана, които биха защитили Харковска област от руски удари, съобщи агенция Укринформ.
 

"Руският терор срещу срещу Харков продължава. Нови удари срещу града и областта. Жилищни сгради и гражданска инфраструктура бяха повредени", написа Зеленски в профила си във Facebook.

 

"За съжаление, шестима души бяха убити. Изказвам най-искрени съболезнования на техните семейства и близки. Повече от 10 души са ранени", допълни той.

 

"Всички спешни служби са пристигнали незабавно на мястото на инцидента и са оказали необходимата помощ на всички пострадали", подчерта украинският лидер.

 

"Трябва да сложим край на този терор. Изключително важно е да се укрепи противовъздушната отбрана за Харковска област. И нашите партньори могат да ни помогнат за това", каза още президентът.

 

По-рано днес стана ясно, че в резултат на днешния руски удар, насочен срещу Харков, са загинали шестима души, а 11 са ранени.

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени