Зеленски: Украйна контролира 92 селища в Курска област

Според президента тази операция е "най-голямата инвестиция" в процеса на освобождаване на украинците от руски плен

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че ВСУ контролират територия с площ от над 1250 кв. км и 92 селища в руската Курска област, предаде "Украинска правда".

 

Украинският президент заяви това на среща на ръководителите на дипломатически представителства на Украйна в чужбина "Военна дипломация: устойчивост, оръжия, победа"

 

Той призова съюзниците на Киев да позволят използването на западно оръжие за удари във вътрешността на Русия и добави, че липсата на подобно разрешение е главната причина Украйна да не може да спре напредването на войските на Москва на източния фронт.

 

Според президента тази операция е "най-голямата инвестиция" в процеса на освобождаване на украинците от руски плен. "Ние вече получихме най-голям брой руски пленници от една операция и това е значителен резултат. Това е една от нашите цели и  действията ни продължават", подчерта той.

 

"Наивната, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която властваше в оценките за войната на някои наши партньори, се разпадна на пух и прах в последните дни някъде около Суджа", каза Зеленски, визирайки пограничния руски град в Курска област, намиращ се в момента под украински контрол.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени