Зеленски: Украйна няма да преговаря с Путин, за да върнем мира ще прогоним окупаторите от цялата ни територия (ВИДЕО)

Невъзможно е да се споразумеем за съвместно съществуване с Владимир Путин, Украйна ще води диалог с друг руски президент, допълни той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

ържавният глава на Украйна Володимир Зеленски каза днес, че "само пътят на укрепване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата й територия връща мира", предаде агенция УНИАН. Украинският президент заяви във видеообръщение, публикувано във Фейсбук, че е невъзможно да се споразумеят за съвместно съществуване с Владимир Путин, Украйна ще води диалог с друг руски президент.


Президентът каза, че днес е провел заседание на Щаба на Върховния главнокомандващ и че току-що е приключило заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна. По-специално Зеленски каза, че са взети следните решения: "Първо, само пътят на укрепване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата ни територия връща мира. Ние ще вървим по този път", подчерта Зеленски.

 

"Второ, Украйна беше и остава лидер в преговорните усилия. Нашата държава винаги е предлагала на Русия да се споразумеят за съвместно съществуване на равни начала и остава лидер в преговорните усилия. Нашата държава винаги е предлагала на Русия да се съгласи за съвместно съществуване при равни, честни, достойни и справедливи условия. Очевидно е, че това е невъзможно с този руски президент", каза Зеленски.

 

По думите на украинският лидер, руският президент Владимир Путин "не знае какво е достойнство и честност". "Затова ние сме готови за диалог с Русия вече с друг руски президент", подчерта Зеленски.

Още от "Светът"

Испания подозира, че писмата бомби са свързани с руската инвазия в Украйна

Писмата бомби бяха изпратени на видни испански политици, на посолствата на Украйна и САЩ в Мадрид, на сателитен център на ЕС в база на испанските ВВС, както и на испанска отбранителна компания, доставяла военна техника в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени