Зеленски: Украйна понася болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия

Някои руски ракети успяват да преодолеят отбраната и причиняват жертви, каза Зеленски

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков, заяви украинският президент Володимир Зеленски. В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че не може да има оправдание за страните партньорки да забавят доставките.

 

"Някои руски ракети успяват да преодолеят отбраната и причиняват жертви", каза Зеленски. Украйна каза, че нейните сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града.

 

"Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени", добави Зеленски.

 

"Но ние трябва да се държим здраво - да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия", добави той.

 

Украйна също понася "болезнени загуби" в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната, каза Зеленски.

 

"Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво", добави той. 

Още от "Светът"

Екипът на Тръмп: Той се чувства добре и ще участва в конвенцията на републиканците

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени