Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия (ВИДЕО)

Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат, добави той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

Украинският президент Володимир Зеленски говори във видеообръщение пред общността на Станфордския университет. Той отбеляза, че много неща са се променили от септември 2021 г., когато той за пръв път се е обърнал към тази общност.

 

"Сега на целия свят е известно, че в Украйна е възможно даже това, за което много години другите просто се страхуваха дори да помислят. Украйна е страната, която разруши мита за изключителната мощ на руската армия - армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае", каза Зеленски. "Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света", посочи той.

 

 

 "Ние чувстваме в себе си достатъчно сили, за да мислим за бъдещето на Украйна, която е и ще бъде отворена за света. Между септември миналата година и май тази година нашето общество преживя толкова, че не бих го пожелал на нито един народ. Предстои ни да извървим нов път от май до септември", добави Зеленски. Той допълни, че този път ще бъде много сложен и болезнен. 

 

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на превземането от руснаците на източния град Лиман, голям железопътен възел в Донецка област, разположен северно от още два ключови града, които все още са под украински контрол, и на опита им да обкръжат и превземат град Северодонецк, една от последните области под украински контрол в Луганск.

 

"Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат", заяви украинският президент. "Донбас ще бъде украински".

 

Още от "Светът"

Екипът на Тръмп: Той се чувства добре и ще участва в конвенцията на републиканците

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени