Зеленски: Украйна ще ни достави допълнителна система Patriot, преговаряме за доставката и на още един комплекс IRIS-T

Украинският президент отбеляза, че Украйна ще продължи да работи с всички партньори, които също биха могли да окажат своето съдействие

ПВО система Patriot
ПВО система Patriot Източник: ВСУ

Украйна се надява да получи допълнителна зенитно-ракетна система IRIS-T от Германия. Това обяви президентът Володимир Зеленски във вечерно видеообръщение.

 

"Днес има много добър резултат от нашата международна работа: Германия ще ни предостави допълнителен патриот - днес се договорихме за това с канцлера Шолц. Работим с Германия и по допълнителната система IRIS-T - това също е силна противовъздушна отбрана - и по ракети за системите за защита на небето, които имаме", каза той.

 

Германските ПВО комплекси IRIS-T
Германските ПВО комплекси IRIS-T Източник: Telegram

Украинският президент отбеляза, че Украйна ще продължи да работи с всички партньори, които също биха могли да окажат своето съдействие, пише УНИАН. Само тази седмица бяха проведени разговори и срещи с президентите на Литва, Чехия, Румъния, Полша, Унгария, Швейцария и Латвия, с премиерите на Холандия, Гърция, Португалия, Ирландия и Германия.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени