Зеленски: Войната започва да се връща на територията на Русия - това е естествен и неизбежен процес (ВИДЕО)

Той предупреди, че през зимата руснаците могат отново да прибягнат до енергиен терор

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

Войната, която руснаците започнаха в Украйна, започва да се прехвърля на територията на Русия. Това е естествен и неизбежен процес. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в свое видеообръщение. 

 

Той добави, че руската агресия е претърпяла пълен крах на бойното поле. "Днес е 522 ден от началото на т.н. "специална военна операция", която руското ръководство планираше да продължи седмица-две. Украйна става все по-силна. Постепенно войната се връща на територията на Русия. В нейните симболични места и военни бази. Това е неизбежен, естествен и абслоютно справедлив процес", каза украинският президент. 

 

Зеленски предупреди, че през зимата руснаците могат отново да прибягнат до енергиен терор. "Трябва да знаем, че както през миналаат година, така и тази зима руските терористи могат да обстрелват наши критични енергийни обекти", добави той. 

 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени