Зеленски заяви, че откакто руските сили нахлуха в Украйна, са убити 31 хиляди украински военни

Загубите на руснаците са 180 хиляди, а около 500 хиляди са ранените, добави той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски за пръв път публично разкри загубите на ВСУ през двете години на пълномащабната война, която води Русия води срещу Украйна, съобщи агенция УНИАН. Както каза Зеленски по време на пресконференция в неделя, от 24 февруари 2022 г. до днес, във войната са загинали 31 хиляди украински военнослужещи.

 

"Напоследък в радикалната част на някои американски аудитории се чуват гласове, които не са на наша страна. Те казаха: "Колко още жертви искате? Украйна загуби 300 000 загинали". След това имаше информация от руснаците, които казаха, че Украйна е загубила някъде около 100 000 убити. И че руснаците са загубили около 60 хил. Всичко е лъжа, глупости. Всеки човек е голяма загуба за нас... 31 000 украинци - военни - загинаха в тази война", каза президентът на Украйна.

 

Всички останали цифли, които назовават проруските сили в света и в Кремъл са лъжа, подчерта украинският президент. "Загубите на руснаците са 180 хиляди, а около 500 хиляди са ранените". Володимир Зеленски не каза какви са данните за изчезналите безследно. 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени