Земетресение от 7.3 по Рихтер разтърси Япония

Ранените са над 50 души, без ток са останали близо 950 хиляди домакинства

Земетресение от 7.3 по Рихтер в Япония
Земетресение от 7.3 по Рихтер в Япония Източник: ЕРА, Routers

Земетресение от 7.3 по скалата на Рехтер разтърси Япония. Трусът е станал в 23:07 часа местно време. Епицентърът е край бреговете на префектура Фукушима на дълбочина от около 60 км. Има десетки ранени хора и многобройни прекъсвания на електроснабдяването. Изглежда обаче няма значителни материални щети и не бе издадено предупреждение за цунами, предаде БТА.

 


Някои сгради в района, включително в столицата Токио, са били силно разлюлени от земетресението. Телевизиите са показали счупени витрини на магазини, но премиерът Йошихиде Суга е обяснил, че няма големи разрушения. Японските атомни електроцентрали не са засегнати. Най-малко 50 души са били ранени, а без ток са останали близо 950 хиляди домакинства, предимно в района на земетресението.

 

 

През март 2011 г. Фукушима и други райони в Североизточна Япония бяха разтърсени от земетресение с магнитуд 9 и засегнати от последвало цунами, което предизвика авария в АЕЦ "Фукушима", а наводненията отнеха живота на повече от 18 500 души. Жителите на Североизточна Япония вече са започнали да разчистват отломките и ликвидират последиците от труса.

 

Източник: БТА

Снимки: EPA, Reuters

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени