Жозеп Борел свиква спешно заседание на външните министри от ЕС

ЕС съобщи, че Борел е положил "интензивни" дипломатически усилия в опит да допринесе за деескалация на насилието

Жозеп Борел
Жозеп Борел Източник: EC

Външните министри от ЕС ще проведат извънредна видеоконференция във вторник във връзка с ескалацията на боевете между Израел и палестинците. Това обяви днес шефът на европейската дипломация Жозеп Борел, предаде Франс прес. "Предвид текущата ескалация между Израел и Палестина и недопустимия брой на цивилните жертви свиквам извънредна видеоконференция на министрите на външните работи от ЕС във вторник. Ще координираме и ще обсъдим начина, по който ЕС може да допринесе най-добре за прекратяване на сегашното насилие", написа Борел днес в Туитър.

 

 

ЕС съобщи, че Борел е положил "интензивни" дипломатически усилия в опит да допринесе за деескалация на насилието, като се разговарял с израелски и палестински ръководители, както и с външните министри на съседните страни. "Приоритетът и посланието на ЕС в този контекст са ясни: насилието трябва да престане незабавно", съобщи дипломатическата служба на ЕС в комюнике.

Още от "Светът"

Водещи новини

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Последни новини

Най-четени