Журналистът Тъкър Карлсън за Тръмп: Страшно го мразя. . . Това, в което го бива, е да съсипва нещата. В това е безспорен световен шампион

Текстовете бяха оповестени в съдебни документи по дело за клевета, заведено срещу Fox от производителя на машини за гласуване "Доминиън"

Тъкър Карлсън и Доналд Тръмп
Тъкър Карлсън и Доналд Тръмп Източник: Zonanews

Водещият от телевизия Fox News Тъкър Карлсън е заявил в наскоро разкрити текстови съобщения по адрес на бившия американски президент Доналд Тръмп, че "страшно го мрази", показват съдебни документи, цитирани от ДПА.

 

Съобщенията показват, че Карлсън, макар публично да изразява подкрепа за Тръмп, всъщност презира бившия президент и го смята за пълен провал. 

 

"Ние сме много, много близо до възможността да игнорираме Тръмп повечето вечери", казва телевизионният водещ в съобщение от 4 януари 2021 г., два дни преди нападението срещу Капитолия във Вашингтон на 6 януари. "Наистина нямам търпение", пише той.

 

Карлсън намеква, че Тръмп може да унищожи Fox News и консервативното движение, ако му се удаде възможност. "Страшно го мразя. . . Това, в което го бива, е да съсипва нещата. В това е безспорен световен шампион. Може лесно да ни унищожи, ако действаме погрешно", заявява водещият.

 

Текстовете бяха оповестени в съдебни документи по дело за клевета, заведено срещу Fox от производителя на машини за гласуване "Dominion", според който телевизията съзнателно е излъчвала неверни твърдения, че компанията е фалшифицирала президентските избори в САЩ през 2020 г. в ущърб на Тръмп.

 

Въпреки разкриването на съобщенията Карлсън продължи тази седмица да показва в ефир ексклузивни кадри от охранителни камери от нападението на 6 януари, които според него доказват, че случилото се тогава на Капитолия е било мирен протест.

 

Водещият не коментира нищо за оповестените текстове. Тъкър Карлсън е сред най-заклетите врагове на Украйна и във всяко свое предаване повтаря дословно кремълските антиукраински опорки. 

Още от "Светът"

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени