Журналистката на The Insider Оксана Баулина загина при обстрела на Киев, изпълнявайки редакционна задача

Ние ще продължим да осветяваме войната в Украйна за очите на света, включително и военните престъпления на Русия, обещават нейните колеги

Оксана Баулина
Оксана Баулина Източник: Insider

Журналистката на The Insider Оксана Баулина загина при обстрела на Киев, изпълнявайки редакционна задача, съобщи медията. Тя е заснrмала разрушения от руснаците Подолски район на Киев, когато е попаднала под нова ракетна атака. Заедно с нея е загинал гражданин, а двамата, съпровождащи я са ранени и настанени в болница.

 

До постъпването си в The Insider Оксана е работала във "Фонда за борба с корупцията". След като Русия включва Фонда в списъка на екстремистките организации, Оксана е принудена да напусне Русия и пристига в Украйна в качеството си на кореспондент. В Украйна Оксана успява да направи няколко репортажа от Лвов и Киев преди да бъде убита.

 

The Insider изразява дълбоките си съболезнования на родителите и близките на Оксана Баулина. Ние ще продължим да осветяваме войната в Украйна за очите на света, включително и военните престъпления на Русия като обстрели на жилижни райони, в които умират мирни граждани и журналисти, обещават колегите й.

 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени