Змийският остров в Черно море е прочистен от руски бандити

Украинските военни добавят, че разузнаването проверява в момента резултатите от операцията

Горящият Змийски остров
Горящият Змийски остров Източник: Скрийншот/Telegram

В резултат на операция на украинските военни, руските агресори са евакуирали остатъците от своя гарнизон от Змийския остров в Черно море. Това съобщи оперативното командване на ВСУ "Юг". 

 

Съобщението на оперативно командване
Съобщението на оперативно командване "Юг" за прочистването на Змийския остров Източник: Скрийншот/Facebook

"През тази нощ в резултат на успешно проведена военна операция с нанасяне на ракетни и артилерийски удари по Змийския остров, противникът беше принуден набързо да евакуира остатъците от своя гарнизон там с два бързоходни катера и вероятно вече напълно е освободил острова. В момента Змийския остров е обхванат от пожари, чуват се взривове", са казва в съобщението. 

 

Украинските военни добавят, че разузнаването проверява в момента резултатите от операцията. Доказано е, че този, който владее острова, има пълен контрол над западно Черно море.

 

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени